Hoe gaan we te werk?

Zo zenuwachtig… Rick sliep vannacht bij zijn ouders, Abbey in hun nieuwe huis met haar beste vriendin. Ze waren ruim voor de wekker wakker. ‘Help, ik ga vandaag trouwen!’ Abbey krijgt de slappe lach. Dan gaat de bel. ‘Dat is Damon!’ Ondertussen opent Rick de deur voor Eva. Een weddingshoot bij Studio Damon begint eventueel ’s ochtends vroeg al. Damon volgt de bruid en de belangrijkste mensen om haar heen. Eva vergezelt de bruidegom en zijn gevolg. Zo went iedereen aan de aanwezigheid van de fotograaf en worden ondertussen de mooiste momenten vastgelegd.

 

Rick’s vader kijkt naar zijn zoon. ‘Daar ga je, man!’ Hij trekt hem aan zijn stropdas. ‘Een dubbele windsor is mooier. Kom, ik knoop ‘m voor je.’ Als de ceremonie begint hebben Eva en Damon zich verdekt opgesteld. Ieder in een eigen hoek om geen moment te missen. Vlak voordat ze kerk binnenstappen, schiet Abbeys moeder iets te binnen. ‘Moet er geen reportage gemaakt worden? Je vader en ik hadden zo’n groepsfoto.’ Natuurlijk biedt Studio Damon ook groepsfoto’s en een portretserie. Maar dan wel een beetje anders. Want elk bruidspaar is zenuwachtig voor de ceremonie. Waarom zou je ze juist dan bij hun gasten weghalen voor een geregisseerde, langdurige fotosessie? Een korte spontane shoot, als iedereen blij en ontspannen is, is minstens zo effectief. ‘Bovendien wordt het licht, naarmate de dag vordert alleen maar mooier. Ik hou van dat gouden licht aan het einde van de dag.’

 

Gedurende de dag maken Damon en Eva bijna tienduizend foto’s, waarvan er zo’n vijfhonderd zullen overblijven die het verhaal van de grote dag vertellen. Van de zeventig allermooiste wordt een highlight slideshow gemaakt. Wie wil kan een dag later met Damon op stap voor een after wedding shoot. Nog één keer die mooie kleren aan, naar een perfecte locatie en zonder haast of druk een geweldige serie schieten. ‘Foto’s moet je voelen’, vindt Damon. En dus maakt hij een reportage waarmee bruidsparen hun bruiloft steeds weer opnieuw kunnen beleven.

Tips voor geweldige bruidsfotografie

In dit filmpje vertel ik jullie allemaal tips voor geweldige bruidsfotografie. Waarschijnlijk zijn jullie druk met de voorbereidingen voor jullie bruiloft d.m.v dit filmpje hoop ik dat er straks een prachtige trouwreportage wordt gemaakt. Hopelijk helpt het om de juiste bruidsfotograaf te vinden (hopelijk wij 😉 of kunnen jullie zo nog een betere foto draaiboek maken.