Over ons

''Heeft u misschien werk voor mij?'

Het begin van Studio Damon


Hoe Studio Damon uitgegroeide tot een begrip in het landschap van bruidsfotografen

Modefotograaf wilde hij worden. Damon Pijlman stapte op zijn zestiende op zijn brommer en reed naar een fotostudio in Wassenaar. ‘Heeft u misschien werk voor mij?’

Werk was er wel, maar modefotograaf word je niet zomaar. De jonge Damon werd ook op pad gestuurd om bruiloften te schieten. Saai, dacht hij van te voren. Maar tot zijn verbazing vond hij het fantastisch om te doen. Na 9 prachtige jaren bij de fotostudio, begon Damon een eigen fotostudio in 2006. Lange tijd combineerde hij reclame- en modefotografie met bruidsfotografie.

Waar het één hem energie bleek te kosten, gaf het andere hem veel energie en steeds weer het gevoel ‘Ik was erbij!’. Zeven jaar geleden hakte hij daarom de knoop door. Hij werd huwelijksfotograaf.

De studio heeft een aantal jonge professionals in dienst, allemaal met hun eigen specialisme en werkt samen met de beste freelancers in het vakgebied. Ons meest recente werk vindt je hier. Startende fotografen kunnen er terecht voor een stageplek en voor professionele trouwfotografen biedt Studio Damon Mentoring en Workshops.


De zes toppers van Studio Damon

Ons team

 
Damon

Damon

Fotograaf
Fotograaf en eigenaar van Studio Damon. Vanaf zijn 16e al in de bruidsfotografie en er sindsdien aan verslingerd. Damon 13 jaar samen met Suze, getrouwd 7 jaar  en vader van Pippa (6) en Lucie (3) woonachtig in Noordwijk aan zee.  Wil  je Damons zijn gezin zien? Bij Linda Nieuws afgelopen oktober 2018   In 2016 was het gezin ook op tv en dit keer bij VT wonen met het programma; weer verliefd op je huis en zelf aan de slag. Zij hadden de eer om een complete re style te krijgen van hun huis in Noordwijk bij VT Wonen kijk een fragment via deze link

Eva

Eva

Fotografe
Damons partner in crime. Vergezelt hem op bruiloften om vanuit andere hoeken de mooiste foto’s te maken. Kwam een aantal jaar geleden als stagiaire bij Studio Damon en heeft zich sindsdien fantastisch ontwikkeld. Won ook individueel al enkele prestigieuze awards.

Daniel

Daniel

Drie jaar geleden hadden Eva & Damon de eer om de bruiloft van Carolien & Daniël te fotograferen. De bruiloft was fantastisch en de vriendschap die is ontstaan, Daniël bleek ook nog eens een zeer getalenteerde fotograaf te zijn naast zijn baan als huis arts. In de drie jaar na de bruiloft is Daniël veelvuldig met Eva & Damon mee geweest op allerlei trouwerijen in binnen en buitenland. Dus als Daniël zijn stethoscoop aan de kapstok hangt op donderdag avond gaat ie graag met mee en mocht iemand onwel worden op jullie bruiloft is er altijd een dokter in de zaal!

Melissa

Melissa

Grafisch vormgever en fotograaf
Grafisch vormgever en fotograaf. Al vanaf het begin (2006) werkzaam bij Studio Damon. Melissa verzorgt alle digitale nabewerkingen. Zij beheerst de kunst van strak en stijlvol album design.

Lydia

Lydia

De spin in het web. Zij doet alle administratieve werkzaamheden en verzorgt de planning en de contacten. Dankzij Lydia loopt dit al sinds 2006 helemaal perfect. Ze is daarom misschien wel de meest belangrijke persoon bij Studio Damon.