Damon Pijlman één van de Beste trouwfotograaf van de Benelux

Beste trouwfotografen van de Benelux

Op maandag 6 januari 2019 zijn de winnaars bekend gemaakt van de grootste en meest prestigieuze bruidsfotografie wedstrijd van de Benelux: de Masters of Wedding Photography.
Bruidsfotograaf Damon Pijlman uit Wassenaar heeft maar liefst 6 awards gewonnen in 2019. Daardoor is Damon op een gedeelte vijfde plek beland. Over het gehele jaar hebben ruim 400 professionele trouwfotografen meer dan 6000 foto’s ingestuurd die beoordeeld zijn door een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit de beste trouwfotografen van over de hele wereld.

bruidsfotografie-studio-damon-wassenaar-42791Bruidsfotografie van wereldniveau
De “Masters of Wedding Photography” bestaat al 6 jaar en is de belangrijkste wedstrijd voor bruidsfotografie in de Benelux. Elk kwartaal kunnen fotografen hun beste foto’s insturen. Aan het eind van het jaar wordt bekeken welke fotografen over het hele jaar het beste gepresteerd hebben. Ter vergelijking met andere fotowedstrijden gaat het hier dus niet om het winnen met 1 foto, maar wie er de meeste awards wint gedurende het hele jaar. Hierdoor moeten de fotografen bewijzen dat ze topkwaliteit kunnen leveren op verschillende bruiloften over het hele jaar.
De website van de Masters staat vol met prachtige award winnende bruidsfoto’s die de afgelopen jaren gemaakt zijn. Voor aankomende bruidsparen is dit dan ook een geweldige plek om te oriënteren naar de mogelijkheden die de hedendaagse bruidsfotografie te bieden heeft.
Mede-oprichter van de wedstrijd en trouwfotograaf Christiaan de Groot: “Het niveau is ongelooflijk hoog! We zien dat er een goede mix is van journalistiek/documentair – niet geposeerde – foto’s waarin het verhaal van de trouwdag wordt verteld en creatieve portretfoto’s waarin de fotograaf alles uit de kast haalt om waanzinnige en intieme portretfoto’s te creëren. De hedendaagse trouwfotografen zijn echte topsporters in de fotografie. Er wordt veel gevraagd van je als trouwfotograaf, waarbij anticiperen op bijzondere momenten en omgaan met moeilijke lichtomstandigheden een must is zonder te veel op te vallen. Het is echt een specialisme dat door steeds meer all round fotografen ook als zodanig erkent wordt. Het is fantastisch om te zien dat er zo veel getalenteerde trouwfotografen in de Benelux aanwezig zijn die echt bijzondere beelden willen maken voor de bruidsparen. De afgelopen jaren zien we dat steeds meer Benelux fotografen zich gevestigd hebben in de wereldtop. Iets waar we super trots op mogen zijn!”

 


 

Het doel van de Masters
Het doel van de Masters is om de bruidsfotografie in de Benelux te blijven verbeteren door een community te creëren van fotografen die elkaar inspireren met hun beelden en hun creativiteit. Daarnaast hopen we bruidsparen te laten zien waar het om gaat in de bruidsfotografie: echte momenten vastleggen die het verhaal van de trouwdag vertellen en beelden met impact maken die nog generaties lang gewaardeerd zullen worden.

Alle award winnende foto’s
Voor een overzicht van alle award winnende foto’s en een lijst met de beste bruidsfotografen van de Benelux van 2019 kijk op www.de-masters.nl

Geen reactie's

Geef een reactie